Zelf begeleiden

Volledige controle over je eigen typelessen.

Proefabonnement TypeWorld Manager

Wil je de TypeWorld Manager eens van dichtbij bekijken? Dat kan! Geheel vrijblijvend en kosteloos kun je één maand gebruik maken van de TypeWorld Manager met één leerlinglicentie.

Direct starten met TypeWorld?

Mocht je graag direct willen starten met TypeWorld, vraag dan een proefabonnement aan en bestel simpelweg leerlinglicenties in jouw Manager-proefomgeving. De rest regelen wij!

Prijzen

 • € 17,- per leerling (jaarlicentie)
 • € 170,- per Manager-omgeving (jaarlicentie)

 

Gratis demo aanvragen

Zelf begeleiden. Waarom?

Naast het financiële voordeel, heb je de regie over TypeWorld. Jij bepaalt het niveau en de instellingen van TypeWorld per klas of zelfs per leerling en jij maakt afspraken met de leerlingen over bijvoorbeeld het huiswerk wat ze elke week moeten doen.

 

De TypeWorld Manager biedt je alle informatie om je eigen typelessen te organiseren. Van inzicht in de resultaten van leerlingen, tot een uitgebreide uitleg over je rol als begeleidende docent.

zelfstandig online oefeningen maken

Op school of online thuis?

Je zult nog wel een keuze moeten maken voor fysieke lessen op school (onder of na schooltijd), of dat je je leerlingen volledig online begeleidt na schooltijd bijvoorbeeld. Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook. De meeste scholen kiezen voor een uurtje op school typen, en gedurende de week een uurtje thuis.

 

Het voordeel van fysieke lessen op school is dat je de leerlingen kunt controleren (op houding en vingerzetting) en kunt motiveren en stimuleren.

Onder of na schooltijd?

Je kunt TypeWorld als buitenschoolse activiteit aanbieden waarbij je ouders een vrije keuze geeft om hun zoon of dochter deel te laten nemen aan de typecursus. Maar je kunt er ook voor kiezen om TypeWorld in je leerstofaanbod op te nemen.

leren blindtypen met je klasgenoten
training voor docenten

Hoe en wanneer kunnen we starten?

Na verzending van het contactformulier, nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor een training bij jou op school. Tijdens deze training leert de begeleidende docent de TypeWorld Manager gebruiken en wordt het cursusverloop bepaald. Daarnaast krijgt de docent tips & trucs om het resultaat zo hoog mogelijk te krijgen.

 

Na de training kan de docent de leerlingen invoeren en direct starten!

De TypeWorld Manager

Voor scholen die TypeWorld Kids aanbieden en zelf begeleiden, is er de TypeWorld Manager. De manager biedt de begeleider belangrijke en onmisbare ondersteuning. In de manager kan de begeleider onder andere:

 

 • Vorderingen en resultaten zien.
 • Differentiëren per leerling.
 • Berichten sturen naar leerlingen.
 • Eigen teksten gebruiken en de typeles integreren met andere lessen.
 • Wachtwoorden en gebruikersnamen aanmaken.

 

De docent kan ook ouders/verzorgers betrekken, bijvoorbeeld met een automatische rapportage van tussentijdse resultaten of via een cc van berichten naar leerlingen. De automatische rapportage bevat de resultaten van de testen en het aantal minuten dat is geoefend.

TypeWorld manager
maak zelf je planning

Cursusduur

Vanaf het moment dat de leerlingen van start gaan hebben ze precies 365 dagen de tijd om de cursus af te ronden.

 

Echter, het aanleren van typevaardigheid kan het best in korte tijd plaatsvinden. In de praktijk blijkt dat er voor het aanleren van een goede typevaardigheid zo’n 20 – 40 uur oefening nodig is. De volgende mogelijkheden geven een beeld van de wekelijkse belasting en de cursusduur:

 

 • 20 weken, per week 1 eiland: Wekelijks 4 x 20-30 minuten oefenen
 • 15 weken, per week 1,5 eiland: Wekelijks 5 x 20-30 minuten oefenen.
 • 10 weken, per week 2 eiland: Wekelijks 6 x 20-30 minuten oefenen.

Lesmateriaal

Je ontvangt van ons digitaal een handleiding en een studiewijzer. Al het overige benodigde lesmateriaal zit in TypeWorld in de vorm van instructiefilmpjes.

 

Optioneel kun je kiezen voor de spiekstopper. Deze wordt over het toetsenbord gezet en zorgt ervoor dat er niet naar de handen gekeken kan worden tijdens de verschillende type-oefeningen.

 

Om de voortgang van een kind in TypeWorld zo visueel mogelijk te maken, hebben we een voortgangskaart ontworpen. Bij de voortgangskaart hoort een stickervel. Heeft een kind een eiland af? Dan mag de sticker van dat eiland op de juiste plek op de voortgangskaart geplakt worden. Leuk als extra motivatie!

spiekstopper en voortgangskaart TypeWorld
niveau instellen differentieren

Niveau

Er wordt toe gewerkt naar een eindresultaat van tenminste 100 aanslagen per minuut (APM) en een nauwkeurigheid van 97%. Via de manager kan de begeleider per leerling differentiëren: zwakke leerlingen een lager einddoel geven en leerlingen die er makkelijk doorheen gaan, extra uitdagen. Dit kan door het einddoel voor snelheid en nauwkeurigheid naar boven of beneden bij te stellen. TypeWorld is daarin uniek; het kan aan de mogelijkheden van een leerling aangepast worden.

Dyslexie geschikt

TypeWorld Kids is zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. In TypeWorld wordt er op de volgende manieren rekening mee gehouden:

 

 • De leerling kan zelf een lettertype kiezen dat prettig is.
 • Het scherm met de oefening kan vergroot worden weergegeven.
 • Bij verschillende oefeningen kunnen de letters uitgesproken worden.
 • De letters zijn afwijkend van elkaar, ook bij spiegelen of draaien.
 • De letter die getypt wordt, is afwijkend van kleur en is onderstreept.

 

dorp oefening voorbeeld
certificaat TypeWorld

Certificaat

Na afronding van eiland 20 krijgt je kind een certificaat aangeboden (pdf-bestand) met het behaalde eindresultaat.
Een mooi bewijs van bekwaamheid. Echt een document om goed te bewaren!

Prijs: € 16,00 per leerling

Plus € 170,00 voor de TypeWorld Manager (begeleider).
Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte op maat.

Navigatie
Aanmelden

TypeWorld Kids is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Kinderen leren met tien vingers blind typen en ze ontvangen een certificaat als afsluiting van de cursus.

Contact
Instruct Uitgeverij
 Denemarkenweg 13
 Bodegraven

info@typeworld.nl
(0172) 65 09 83