In gesprek met juf Miranda

 

IN GESPREK MET JUF MIRANDA

Bij juf Miranda op basisschool Het Spinnewiel in Alphen aan den Rijn wordt er elke week typeles van TypeWorld gegeven aan groep 5 leerlingen. Vanaf het moment dat de intelligente lockdown van kracht was kon er niet meer gewerkt worden aan typevaardigheden in de klas, maar werd dit vanuit huis voortgezet. We waren net op tijd om een fysiek interview af te nemen en de leerlingen aan de slag te zien.

ELKE WOENSDAGMIDDAG

Voor de lockdown werd er elke woensdagmiddag na de reguliere lestijden, typeles gegeven aan deelnemende leerlingen van groep 5. Dit schooljaar draait de typecursus van TypeWorld voor het eerst op Het Spinnewiel. De typelessen zijn niet verplicht, maar van wie meedoet wordt wel verwacht dat ze elke dag thuis even oefenen aan hun vaardigheden. De leerlingen waren voor de lockdown al 9 weken bezig en inmiddels op eiland 8.

Juf Miranda is erg tevreden over de begeleiding. Naast de juf is ook moeder Jessica aanwezig, die zich vrijwillig inzet om tijdens de lessen extra begeleiding te bieden. “Het is erg leuk om deze groep van 8- en 9-jarigen te begeleiden.”, vertelt moeder Jessica van Egmond, “Ben zelf zo enthousiast geworden dat ik ook de cursus ben gaan volgen. Het is pittig, maar wel te doen wanneer je je inzet.”

GEDREVEN

Ook de kinderen vinden het leuk om te doen. Assiya, een van de deelnemende leerlingen, maakt oefeningen in een dorp op het eiland Lekkerland. Ze let goed op of haar vingers op de juiste toetsen staan en ze houdt haar ogen heel netjes gericht op het scherm. Ze typt achter elkaar door. Het gaat lekker! Haalt ze alle oefeningen in het dorpje dan heeft ze al bijna weer een gadget verdient. Met gadgets maak je je eigen eiland voller en mooier.

In gesprek met juf Het Spinnewiel
Het typen gaat echt niet vanzelf, je moet veel oefenen maar een typediploma is de inspanning zeker waard. Hoe Assiya de typecursus van TypeWorld ervaart? “Ik vind het leuk, maar eigenlijk ook best moeilijk. Ik wil wel mijn diploma halen.”

TYPELES OP AFSTAND

Omdat de basisscholen in Nederland door corona tijdelijk waren gesloten kon het lesgeven in de klas geen doorgang vinden. Om achterstand te beperken werden er creatieve digitale manieren gevonden om het onderwijs te continueren. Ook typeles van TypeWorld kon vanuit huis worden voortgezet. Onder begeleiding van ouders gingen deelnemende leerlingen van Het Spinnewiel aan de slag.

WHATSAPP CONTACT

“Het letten op houding en of er niet op de vingers gekeken was nu even niet aan de orde”, aldus Jessica. Voor de ouders van deelnemende leerlingen van de typecursus is er een WhatsApp groep geopend waarin wekelijks doelen worden doorgegeven en ook tips. “Ook wordt er door ouders in de groep meldingen gedaan van waar zij tegenaan lopen. Meestal zijn deze door de ouders onderling goed op te lossen.”


Logo TypeWorld Kids typecursus vanaf 10 jaar

TypeWorld Kids is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Kinderen leren met tien vingers blind typen in ongeveer 20 uur oefentijd. Ter afsluiting van de cursus ontvangen zij een typediploma van TypeWorld.

Wil je het programma eens proberen? Doe de proefles! Ben je overtuigd en wil je een jaarlicentie kopen? Ga naar de TypeWorld.nl, bestel en ga direct aan de slag!

 

Navigatie
Aanmelden

TypeWorld Kids is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Kinderen leren met tien vingers blind typen en ze ontvangen een certificaat als afsluiting van de cursus.

Contact
Instruct Uitgeverij
 Denemarkenweg 13
 Bodegraven

info@typeworld.nl
(0172) 65 09 83