Type-voorspelling!

Op de website Techzine stond vorige week een artikel over hoe Swiftkey van Android leert van jouw typegedrag. Lees het artikel op Techzine, of lees hieronder verder!

 

 

Kunstmatige intelligentie is steeds meer aanwezig in het dagelijkse leven. Zo worden foto’s binnen de iPhone al gesorteerd met behulp van kunstmatige intelligentie, en maakt Google er voor de Gmaildienst ook gebruik van. Microsoft brengt kunstmatige intelligentie nu ook naar zijn SwiftKey toetsenbord-app voor mobiele telefoons.

 

De nieuwe versie van SwitftKey voor Android maakt gebruik van een neuraal netwerk, dat probeert de snelheid waarmee de gebruiker kan typen te vergroten. De bedoeling is om te leren voorspellen wat mensen willen typen, waarvoor het systeem gebruik maakt van eerder getypte begrippen.

 

SwiftKey legt het zelf als volgt uit: “Stel dat de technologie al de zin ‘Laten we afspreken op het vliegveld’ voorbij heeft zien komen, weet het dat woorden als ‘kantoor’ of ‘hotel’ gelijksoortig zijn en goede voorspellingen zijn ter vervanging van ‘vliegveld’. Kortom, het begrijpt dat ‘Laten we afspreken op het vliegveld’ eenzelfde zinstructuur heeft als ‘Laten we op het kantoor afspreken’. Die intelligentie staat SwiftKey toe je de meest passende voorspelling te bieden op basis van de zin die getypt wordt.”

 

Voorlopig is de technologie waar SwiftKey gebruik van maakt om woorden en zinnen te voorspellen enkel voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In de toekomst is het de bedoeling om ook uit te breiden naar andere landen. Nederlandse gebruikers zulllen vermoedelijk nog enige tijd moeten wachten.

 

Terug naar nieuws Naar Techzine

 

 

Navigatie
Aanmelden

TypeWorld Kids is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Kinderen leren met tien vingers blind typen en ze ontvangen een certificaat als afsluiting van de cursus.

Contact
Instruct Uitgeverij
 Denemarkenweg 13
 Bodegraven

[email protected]
(0172) 65 09 83