Programmeren kan je leren

Stichting CodeUur organiseert op 14 oktober een wereldrecordpoging waarbij meer dan 14.000 leerlingen in het Basisonderwijs gaan leren programmeren!

 

Wij van TypeWorld steunen Stichting CodeUur hierin en leveren in de vorm van een gastdocent een bijdrage aan deze recordpoging. Onze eigen René de Wild zal een gastles gaan verzorgen bij één van onze klanten: de Kon. Wilhelminaschool in Rijnsburg. Want wij staan niet alleen voor typevaardigheid, ook programmeren en omgang met de computer in het algemeen vinden wij erg belangrijk!

 

 

Missie Stichting CodeUur

 
De Stichting CodeUur wil kinderen van de basisschool digitaal vaardig maken door ze te leren programmeren. Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken. De vanzelfsprekende interactie met techniek zorgt dat ze leren creëren ipv consumeren. Programmeren vergroot de digitale vaardigheden waar ze later in elk beroep profijt van hebben.

 
Wij willen graag dat programmeren zo snel mogelijk wordt opgenomen in het Curriculum van het Primair Onderwijs.

 

Terug naar nieuws Naar Stichting CodeUur

 

 

Navigatie
Aanmelden

TypeWorld Kids is dé uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Kinderen leren met tien vingers blind typen en ze ontvangen een certificaat als afsluiting van de cursus.

Contact
Instruct Uitgeverij
 Denemarkenweg 13
 Bodegraven

[email protected]
(0172) 65 09 83